Sprekers

Minister Hilde Crevits
Minister Hilde Crevits

Hilde Crevits studeerde rechten in Gent en is sinds 1990 advocaat aan de balie in Brugge. Ze begon haar politieke loopbaan in 2000 als provincieraadslid voor West-Vlaanderen. Sinds 2014 is ze viceminister-president van de Vlaamse regering. In mei 2022 werd ze aangesteld als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Visserij.

Em. Prof. Dr. Luc De Visschere
Em. Prof. Dr. Luc De Visschere

Luc De Visschere studeerde tandheelkunde in Gent en was meer dan 40 jaar actief binnen de vakgroep. In 2010 promoveerde hij met een onderwerp in de Geriatrische tandheelkunde. Hij was voorzitter van de Vakgroep Mondgezondheidswetenschappen, hoofddocent Mondgezondheid en Maatschappij en kliniekhoofd van de Algemene Diagnose en Behandelingsplanning. Hij is één van de initiatiefnemers van Gerodent, een project dat sinds 13 jaar preventieve en curatieve mondzorg verleent met een mobiele tandartspraktijk in woonzorgcentra in Oost- en West-Vlaanderen. Ook was hij nauw betrokken bij het opzetten van het Belgisch-Nederlands Consortium voor Onderzoek (Benecomo) over Mondzorg van Ouderen. Als emeritus professor is hij op heden voorzitter van het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Karen Godfrin
Karen Godfrin

Karen Godfrin studeerde psychologie in Gent. Na een loopbaan in de residentiële en ambulante geestelijke gezondheidszorg, met klinische, onderzoeks- en beleidsmatige functies, is zij sinds 2021 de manager-coördinator van het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Dr. Jan De Lepeleire
Dr. Jan De Lepeleire

Jan De Lepeleire studeerde geneeskunde in Leuven, is huisarts en was hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven na een lange academische loopbaan. Op heden is hij tevens onder meer voorzitter van de Eerstelijnszone Zuid-Oost Rand Antwerpen, voorzitter van de Stuurgroep en opleiding voor Coördinerende en Raadgevende Artsen voor Woonzorgcentra en covoorzitter van het Belgisch raadgevend comité Bio-Ethiek.

Dhr. Jo Vandeurzen
Dhr. Jo Vandeurzen

Jo Vandeurzen studeerde rechten in Leuven en heeft een lange politieke loopbaan. Hij was Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin in de periode 2009-2019. Op heden vervult hij enkele bestuursmandaten en is (mede)auteur van 2 boeken, "Zorg voor elkaar" (2019) en "Geïntegreerde zorg" (2022).

Dhr. Wim De Vilder
Dhr. Wim De Vilder

Wim De Vilder studeerde rechten in Leuven en communicatiewetenschappen in Gent. In 1993 begon zijn carrière bij de VRT en hij is er nu één van de vaste waarden bij de nieuwsredactie. Met al zijn ervaring is hij een veel gevraagd presentator, moderator en spreker voor congressen, bedrijfsevents en seminars.

Ellen Bex
Ellen Bex

Ellen studeerde mondzorg en is projectmedewerker Ieders Mond Gezond bij het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Laure D’Aes
Laure D’Aes

Laure studeerde voedings-en dieetkunde en behaalde nadien een master in de gezondheidsbevordering. Ze is projectmedewerker gezondheidsbevordering bij het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Pauline Devos
Pauline Devos

Pauline studeerde verpleegkunde en behaalde een master in de gezondheidsbevordering. Ze is projectmedewerker De Mondzorglijn bij het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Ellen Palmers
Ellen Palmers

Ellen studeerde psychologie en is wetenschappelijk medewerker mondgezondheidsbevordering bij het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Ruth Sederel
Ruth Sederel

Ruth studeerde mondzorg en behaalde nadien een master of public health. Ze is wetenschappelijk medewerker bij het Vlaams Instituut Mondgezondheid.

Matilde Standaert
Matilde Standaert

Matilde studeerde mondzorg en behaalde nadien een master in de management en beleid van de gezondheidszorg. Ze is projectmedewerker Ieders Mond Gezond bij het Vlaams Instituut Mondgezondheid.